Twinkle | Digital Commerce

Currence: ‘4 procent rekent geld voor iDeal’

2017-05-27
170130
  • 1:02

Het AD meldt dat 4 procent van de webwinkeliers die iDeal aanbiedt, geld vraagt voor het gebruik van de betaalmethode. Meestal gaat het om 50 eurocent tot een euro. Beheerder Currence is niet blij met de praktijk, die steeds minder voorkomt.

Het AD, dat zijn bericht van vandaag opgepakt zag worden door het ANP, baseert zich op onderzoeksresultaten die Currence al tijdens de Thuiswinkel Update presenteerde.

Conversie op het spel
Eind september zei de iDeal-beheerder ook dat webwinkeliers hun conversie op het spel zetten door geld te vragen voor de betaalwijze. Loes Romeijnders, communicatie-adviseur van Currence: ‘Wij refereren steeds aan onderzoeken waaruit dat blijkt.’

'Voor ieder wat wils'
Volgens Romeijnders is er voor iedere webwinkelier een passende iDeal-oplossing. Ze wijst op de marktwerking en de verschillende contracten die webwinkeliers kunnen afsluiten: ‘Er zijn legio aanbieders, van de banken tot payment service providers. Zij hanteren allemaal hun eigen tarieven. Voor iedere webwinkelier is er wat wils in de markt.’

Steeds minder shops brengen kosten voor iDeal-gebruik in rekening: in twee jaar tijd is het aantal webwinkeliers dat geld vraagt gehalveerd, blijkt uit Currence' onderzoek 'Betaalmogelijkheden webwinkels 2009'.