Twinkle | Digital Commerce

Op naar de 6 miljard euro in 2009

2017-05-26
170130
  • 1:12

Veel aandacht vandaag van online-en offline-media voor onze voortdurende marktgroei. Op onder meer Radio 1 en in het ochtend tv-journaal van de NOS mocht  ik melden dat de online consumentenbestedingen in de eerste negen maanden van 2009 door zijn gegroeid naar zo’n 4,1 miljard euro.

Dat komt neer op een stijging van zo’n 20 procent. Ook sprak ik de verwachting uit dat we dit jaar de 6 miljard euro omzet moeten kunnen halen. Blauw Research schat het overigens in op 5,8 miljard euro. Toch is die 6 miljard haalbaar met de feestdagen in het zicht.

Traditioneel behaalt de (online-) retail sterke verkoopresultaten in de laatste twee maanden van het jaar. Verkopen rond Sinterklaas en Kerst bepalen voor een groot gedeelte waar de online-consumentenbestedingen in Nederland op uitkomen. Zoals ik al eerder heb aangegeven, verwacht ik nog steeds voor dit jaar uit te komen op een omzetstijging van zo’n 20 tot 25 procent.

Opvallend daarbij is de trend dat Nederlandse consumenten hun aankopen voor de feestdagen steeds vroeger starten. Verwachting is dat deze trend zich ook dit jaar doorzet. Nu al lijken consumenten zich te oriënteren op bijvoorbeeld Sinterklaas-aankopen. Vanaf medio oktober wordt dit naar verwachting gevolgd door online-bestellingen en aankopen. We zullen zien wat de feestdagen voor ons in petto hebben.