Twinkle | Digital Commerce

PayPal zoekt gebruikers met Poenrace op Marktplaats.nl

2017-05-27
169131
  • 1:21

PayPal heeft een schatkist met 10.000 euro verstopt in een advertentie op Marktplaats.nl, net als de betaalmethode onderdeel van eBay. Met de speurtocht hoopt PayPal nieuwe rekeninghouders aan zich te binden.

Deelnemen aan de Poenrace, die duurt tot zondag 18 oktober, kan door in de actieperiode een PayPal-rekening aan te maken. Ook shoppers die al een account hebben, kunnen meedoen. De teller staat bij het verschijnen van dit bericht op een kleine duizend schatzoekers.

Dance4Life en Geenstijl
Degene die aan de hand van meerdere aanwijzingen de advertentie met de schatkist vindt, wint het geldbedrag. De inkomsten uit de extra tips die gedurende het spel kunnen worden gekocht, komen ten goede aan Dance4Life, de jongerencampagne van Stop Aids Now! De actie wordt momenteel als 'ingezonden mededeling' gepromoot op de homepage van Geenstijl.nl.

Moeilijke markt
Voor PayPal is Nederland een van de moeilijkste markten, omdat het door de banken gestuwde iDeal dominanter is dan vergelijkbare onlne-betaalinitiatieven in andere landen. Volgens de eBay-dochter bestaan er inmiddels twee miljoen Nederlandse PayPal-accounts en heeft 36 procent van de webwinkels de betaalmethode geadopteerd. Toonaangevende online-retailers als Wehkamp.nl en Bol.com ontbreken nog in dat lijstje.

MKB Webwinkel Groeimonitor
PayPal voert veel promotie onder potentiële klanten en webwinkeliers, onder andere door te spreken op evenementen en op eigen titel onderzoeksrapporten uit te brengen. Zo publiceerde het onlangs de MKB Webwinkel Groei Monitor, waaruit blijkt dat kleinere en middelgrote ondernemers worstelen met sitebezoek en time tot market.

Webinars
PayPal defineerde zes bouwstenen van succes voor webwinkeliers: ontwerp, marketing, betaalmethoden, techniek, logistiek en administratie. Om webwinkeliers te ondersteunen op deze zes gebieden gaat PayPal in samenwerking met Twinkle webinars organiseren.