Twinkle | Digital Commerce

De-webwinkelier-betalen-met-cash-via-eBillme 

2017-11-08
168130
  • 1:06

Online-betaalbedrijf eBillme heeft een dienst ontwikkeld die klanten zonder creditcard of bankrekening in staat stelt online te shoppen. Ze kunnen hun bestelling cash afrekenen op 75.000 fysieke locaties.

Met Walk-In, zoals de nieuwe dienst is gedoopt, mikt eBillMe op de 28 miljoen Amerikanen die geen bankrekening zouden hebben.

Rekening meenemen
Voortaan kunnen ze online-boodschappen doen bij aangesloten webwinkels en de geprinte rekening daarvoor meenemen naar een van de duizenden betaalplekken, waaronder ruim veertigduizend Amerikaanse locaties uit het netwerk van MoneyGram.

Pas als de rekening is betaald, neemt de webwinkelier de order in behandeling. Daarmee biedt eBillme een betaalgarantie aan webwinkeliers, die voor de dienst een commissie betalen van 1 tot 1,5 procent over de transactiewaarde.

Buy.com
Samer Forzley, marketingbaas bij eBillme, heeft op de site van Internet Retailer een campagne aangekondigd om de nieuwe dienst te promoten onder webwinkeliers. Buy.com, nummer 31 op de vorige week verschenen lijst met favoriete Amerikaanse online-retailers, heeft de betaaloptie al toegevoegd.

Meer dan achthonderd webwinkeliers doen al zaken met eBillme. De meesten van hen bieden kopers de optie om een factuur te sturen per e-mail, die ze vervolgens vanaf hun bankrekening kunnen betalen.

Nokia Money
Ook Nokia mikt met een nieuwe betaaldienst op shoppers zonder bankrekening. Nokia Money moet uikomst bieden aan mensen die wél een mobieltje hebben, zoals veel inwoners van ontwikkelingslanden.