Twinkle | Digital Commerce

Online-boekingsdienst sluit deals met BT en PayPal

2017-05-27
170130
  • 1:19

BT en PayPal zijn een samenwerking aangegaan met het Nederlandse Libersy, dat een eenvoudige webtool voor online-boekingen aanbiedt. De vrouw achter Libersy, Karin Loeffen, heeft dat vandaag bekend gemaakt.

Doelgroep
Over de doelgroep zegt Loeffen vanmorgen in Het Financieele Dagblad: 'Libersy richt zich op het midden- en kleinbedrijf. De kapper die zijn klanten een eenvoudige manier wil bieden om afspraken in te plannen, of de loodgieter die op zijn website kan laten zien wanneer hij nog ruimte in zijn agenda heeft.'

Tientje
Een ondernemer kan voor een tientje per maand gebruik maken van de service van Libersy, terwijl het laten bouwen van een dergelijke it-oplossing een bedrijf al gauw tienduizend euro kost, aldus Loeffen.

BTradespace
BT, het voormalige Britisch Telecom, gaat de tool van Libersy aanbieden aan webwinkeliers die een shop hebben geopend binnen BTtradespace. Voor het eerst kunnen ze hun klanten diensten laten boeken en betalen, mogelijk door Liberty's overeenkomst met PayPal.

Hyves
Loeffen zegt een principeovereenkomst te hebben gesloten met Hyves. Vrienden kunnen straks via de tool afspraken met elkaar maken en direct op zoek naar een beschikbare tafel in een restaurantt of een plek op de tennisbaan. Verder is Loeffen in gesprek met ondernemingen die bedrijfsindexen aanbieden online.

Zoekmachine
Loeffen bedacht Libersy toen ze werkzaam was voor Sanoma, maar het uitgeefconcern oordeelde dat het interessante idee uiteindelijk niet in het portfolio paste. Het bedrijf, dat sinds 2006 bestaat, denkt na over een zoekmachine die de agenda's van aangesloten bedrijven kan raadplegen. Zo zou de zoekmachine bijvoorbeeld kunnen inventariseren welke kapper in de buurt morgen om tien uur nog een gaatje heeft.