Twinkle | Digital Commerce

PostNL lanceert 'Pinterest met verzendfunctie'

2017-05-27
14567
  • 1:03

PostNL introduceert vanmiddag een eigen digitaal prikbord met de naam Studio KaartWereld. Gebruikers kunnen er beelden bewerken, delen en als originele wenskaart verzenden. De op Pinterest geïnspireerde toepassing is gekoppeld aan Kaartwereld.nl.

PostNL heeft de introductie kenbaar gemaakt aan Twinkle. Het postbedrijf speelt naar eigen zeggen in op een zeer populaire en groeiende online tijdsbesteding: het bewerken en delen van foto’s en inspirerend design. Het van Pinterest bekende ‘pinnen’ is door PostNL vertaald in ‘prikken’. Nieuw is de toevoeging van verzendfunctionaliteit aan een digitaal prikbord:Samenwerking met Hyves
Studio KaartWereld is gekoppeld aan Hyves en Facebook. De ‘Pinterest met verzendfunctie’ is een uitvloeisel van de samenwerking die PostNL twee jaar geleden sloot met het Nederlandse sociale netwerk; Hyves helpt het versturen van fysieke wenskaarten sociaal te 'laden'. Bureau Folk Amsterdam tekende voor het concept en de realisatie van Studio KaartWereld.

Twinkle100
Met een online consumentenomzet van 20,0 miljoen euro bezet PostNL de 41e plaats in de Twinkle100. De omzet komt uit eigen webwinkels als Kaartwereld.nl, Kadowereld.nl, Hebbedeal.nl en Sjopze.nl. Voor de meeste bedrijven uit de lijst met Neerlands best verkopende online retailers fungeert PostNL als dienstverlener.