Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats lanceert Direct Kopen-knop

2024-04-29
1000561
  • 1:17

Marktplaats biedt gebruikers de mogelijkheid aan om een product direct voor een vaste vraagprijs aan te schaffen. Deze Direct Kopen-knop zal gefaseerd uitgerold worden, maar moet binnen twee weken beschikbaar zijn voor alle particuliere (ver)kopers.

Volgens Marktplaats is deze knop ideaal voor verkopers die een vaste prijs in gedachten hebben en geen tijd willen verliezen aan onderhandelingen. Voor particuliere Marktplaats-gebruikers die geen vaste prijs in gedachten hebben blijft de traditionele biedingsmogelijkheid actief.

Alles in 1

Met één druk op de knop regel je de aankoop, betaling en verzending. Florence Schmit, General Manager van moederbedrijf Adevinta Benelux, over het besluit om deze knop te lanceren: ‘Met de lancering van Direct Kopen sluiten we aan bij de behoefte van onze gebruikers om met nog meer gemak en snelheid te kopen en verkopen op ons platform. De Nederlandse consument is gewend geraakt om online met één druk op de knop iets te kunnen kopen. Ik ben trots dat we deze e-commerce ervaring nu ook naar Marktplaats brengen. Zo maken we het nog gemakkelijker om te handelen op ons platform en spullen een tweede of derde leven te geven.’

Kopersbescherming

Aankopen die via de Direct Kopen-knop gedaan zijn, zijn ook automatisch gekoppeld aan Kopersbescherming, een dienst die de verkoper de zekerheid biedt dat het geld wordt ontvangen en de koper het product. Het beschermt kopers tegen situaties waarin een product niet wordt ontvangen, beschadigd aankomt of waarin de inhoud van het pakket afwijkt van wat met de verkoper is afgesproken.