Twinkle | Digital Commerce

Tweede megastore voor Plutosport.nl

2017-11-08
171130
  • 1:19

Plutosport.nl opent deze zomer een tweede Nederlandse 'megastore' in Enschede. Vanaf dat moment gaat ook de winkel in Ter Aar dienst doen als servicepunt voor online-bestellingen.

Hoewel de megastore in Ter Aar twee jaar geleden mede is opgezet om het vertrouwen in het merk Plutosport.nl te bevorderen, is het nu niet mogelijk online-bestelde producten in de winkel te ruilen of retourneren. Daarvoor moeten klanten naar het hoofdkantoor van Plutosport.nl in Alphen aan den Rijn.

Multichannel
In de zes tot acht weken die nog voorafgaan aan de opening in Enschede wordt achter de schermen hard gewerkt om van Plutosport.nl een ware multichannel-keten te maken, aldus marketingmanager Michiel Claessens: 'Klanten moeten in de winkels terecht kunnen om te ruilen, te retourneren en voor de afhandeling van klachten.'

'Voorraadstromen bundelen'
Verder krijgen online-bestellers straks de mogelijkheid producten gratis af te halen in de winkel. Claessens: 'Het is makkelijker gezegd dan gedaan om die dienstverlening goed op orde te krijgen. Je moet je voorraadstromen bundelen en ervoor zorgen dat je producten in de winkel beschikbaar hebt als online-bestellers die komen afhalen.'

Over de grens
Plutosport.nl werd in 2005 gelanceerd op de Nederlandse markt. Al snel volgde een webshop in Duitsland, waar in 2006 de eerste van inmiddels drie fysieke vestigingen de deuren opende. De nummer 94 in de Twinkle100 is ook actief in Frankrijk en Italië, waar een lokale klantenservice is ingericht. Vanuit de Nederlandse organisatie verkoopt het bedrijf verder nog in Groot-Brittannië en België.

Onderscheid op prijs
Toch wordt het leeuwendeel van de omzet nog altijd behaald in het thuisland, waar 'de grootste online-sportwinkel van Nederland' zich vooral op prijs probeert te onderscheiden van concurrenten als Perry Sport en Intersport.