Twinkle | Digital Commerce

Inno boekt hogere omzet, maar halveert winst

2024-04-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:17

Het Belgische warenhuis Inno, dat in handen is van het Duitse warenhuisketen Galaria Karstadt Kaufhof en sinds vorig jaar te koop staat, zette in het voorbije boekjaar een hogere omzet neer. De winst blijkt echter de helft minder te zijn dan een jaar eerder.

Zo is te lezen op Gondola. In het voorbije boekjaar, dat in september afliep, steeg de omzet van Inno met 2,5 procent tot 292 miljoen euro. Daar bleef 1,3 miljoen euro winst van over. De halvering is volgens de jaarrekening van Inno toe te schrijven aan een lager bedrijfsresultaat in combinatie met hogere financiële kosten, schrijft Gondola.

Investering loont

Inno, dat voor het tweede jaar op rij winst maakte, kampte daarvoor vooral met rode cijfers. In 2021 was het verlies bijvoorbeeld meer dan 12 miljoen euro. Het bedrijf investeerde in de renovatie van winkels en in strategische afdelingen zoals parfumerie, juwelen en handtassen, waardoor de omzet met 10 procent steeg.

Meerdere faillissementen

Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat de Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof bij de rechtbank van Essen het faillissement aangevraagd had. Door dit faillissement hoopt Galeria een nieuwe eigenaar te kunnen vinden. En begin deze maand kwam naar buiten dat het herstructureringsplan van Signa Holding, waar Galeria onder valt, niet het beoogde effect heeft gehad, waardoor de insolventieprocedure van de Oostenrijkse holding omgezet wordt naar een faillissement. Het is nog onbekend wat deze faillissementen voor het Belgische warenhuis betekenen.