Twinkle | Digital Commerce

Barnes & Noble gaat weer e-books verkopen

2017-05-27
172130
  • [nieuws]
  • 1:09

Fictionwise_e-booksVoor een kleine zestien miljoen dollar heeft Barnes & Noble het bedrijf Fictionwise overgenomen. Daarmee begeeft de grootste boekhandelsketen ter wereld zich opnieuw op het terrein van digitale boekverkoop.

Fictionwise.com en EReader.com, de sites van Fictionwise, zullen beiden als onafhankelijk merk in de lucht blijven. De e-books die er worden gekocht zijn te lezen op de pc en op verschillende types smartphones, waaronder de iPhone van Apple.

Bn.com
Het is voorzienbaar dat digitale boeken na een afwezigheid van enkele jaren ook weer een plek krijgen op Bn.com. Op de eigen site bood Barnes & Noble al e-books aan in het begin van dit decennium, toen het met zijn Rocket Book ook een van de eerste e-readers verkocht.

Eigen e-reader 
Het overgenomen Fictionwise ging onlangs in zee met Plastic Logic, een bedrijf dat in de tweede helft van dit jaar een nieuwe digitale boekenlezer op de markt wil brengen. De directie van Barnes & Noble heeft ondertussen aan journalisten ontkend zelf e-readers te zullen gaan verkopen.

Kindle 
Barnes & Noble gaat nu ook op de digitale boekenmarkt concurreren met Amazon.com, dat met de succesvolle Kindle wel een eigen e-raeder verkoopt. Sinds kort zijn de boeken uit de 'Kindle-bibliotheek' ook leesbaar op verschillende smartphones.

Verdriedubbeling
Het aantal verkochte digitale boeken verdriedubbelde in het afgelopen jaar. Volgens onderzoeksbureau Codex Group tekenden e-books voor 3 procent van alle Amerikaanse boekverkopen tussen half december en half januari jongstleden.

Bron: Nytimes.com