Twinkle | Digital Commerce

Barnes & Noble heropent eigen e-bookwinkel

2017-05-27
171130
  • [nieuws]
  • 1:23

Barnes & Noble heeft opnieuw een e-bookwinkel gelanceerd onder zijn eigen merknaam. De Amerikaanse boekhandelsketen investeert ook in de ontwikkeling van een e-reader, die begin volgend jaar op de markt moet komen.

Wie een bezoek brengt aan dee-bookwinkelvan Barnes & Noble wordt geconfronteerd met de tekst 'eBooks for Everyone', waarmee het bedrijf wijstop het brede aanbod en de toegankelijkheid daarvan.

De e-books zijn te lezen op de pc, de iPhone, de BlackBerry en tal van andere smartphones.

Google
De e-bookwinkel bevat bij opening meer danzevenhonderdduizend titels. De prijzen liggen ongeveer op hetzelfde niveau als in de Kindle-bibliotheek van concurrent Amazon. Barnes & Noble verwacht volgend jaar meer dan een miljoen e-books te kunnen aanbieden, schrijft Ereader.nl.Een groot deel van het aanbod wordt geleverd door Google, dat onlangs al een half miljoen titels beschikbaar stelde voor de Sony Reader.

Fictionwise
Barnes & Noblebood al enige tijd e-books aanin het begin van dit decennium, toen het met zijn Rocket Book ook een van de eerste e-readers verkocht.Met deaankoopvan Fictionwise in maart dit jaar stapte de boekenketen opnieuw in e-books. Toen al was duidelijk dat Fictionwise.comenEReader.com, de sites van Fictionwise, als onafhankelijk merk in de lucht zouden blijven. De vraag of Barnes & Nobble onder eigen vlag weer e-books zou gaan verkopen,is inmiddels bevestigend beantwoord.

Draadloze e-reader
Behalvede e-bookwinkel heeft Barnes & Noble ook een nieuwe versie vanzijn iPhone-applicatie gelanceerd, die is gebaseerd op de e-reader applicatie van FictionWise. Verder is Barnes & Noble nauw verbonden metPlastic Logic, dat zijn draadloze e-reader naar verwachting begin volgend jaar lanceert. In maart gaf de directie van Barnes & Noble overigens nogaanzelf geene-readers te zullen gaan verkopen.