Twinkle | Digital Commerce

Barnes & Noble heropent eigen e-bookwinkel

2017-05-27
171130
  • [nieuws]
  • 1:23

e-books_BarnesBarnes & Noble heeft opnieuw een e-bookwinkel gelanceerd onder zijn eigen merknaam. De Amerikaanse boekhandelsketen investeert ook in de ontwikkeling van een e-reader, die begin volgend jaar op de markt moet komen.

Wie een bezoek brengt aan de e-bookwinkel van Barnes & Noble wordt geconfronteerd met de tekst 'eBooks for Everyone', waarmee het bedrijf wijst op het brede aanbod en de toegankelijkheid daarvan.

De e-books zijn te lezen op de pc, de iPhone, de BlackBerry en tal van andere smartphones.

Google
De e-bookwinkel bevat bij opening meer dan zevenhonderdduizend titels. De prijzen liggen ongeveer op hetzelfde niveau als in de Kindle-bibliotheek van concurrent Amazon. Barnes & Noble verwacht volgend jaar meer dan een miljoen e-books te kunnen aanbieden, schrijft Ereader.nl. Een groot deel van het aanbod wordt geleverd door Google, dat onlangs al een half miljoen titels beschikbaar stelde voor de Sony Reader.

Fictionwise
Barnes & Noble bood al enige tijd e-books aan in het begin van dit decennium, toen het met zijn Rocket Book ook een van de eerste e-readers verkocht. Met de aankoop van Fictionwise in maart dit jaar stapte de boekenketen opnieuw in e-books. Toen al was duidelijk dat Fictionwise.com en EReader.com, de sites van Fictionwise, als onafhankelijk merk in de lucht zouden blijven. De vraag of Barnes & Nobble onder eigen vlag weer e-books zou gaan verkopen, is inmiddels bevestigend beantwoord.

Draadloze e-reader
Behalve de e-bookwinkel heeft Barnes & Noble ook een nieuwe versie van zijn iPhone-applicatie gelanceerd, die is gebaseerd op de e-reader applicatie van FictionWise. Verder is Barnes & Noble nauw verbonden met Plastic Logic, dat zijn draadloze e-reader naar verwachting begin volgend jaar lanceert. In maart gaf de directie van Barnes & Noble overigens nog aan zelf geen e-readers te zullen gaan verkopen.