Twinkle | Digital Commerce

'Cyber Monday uitzondering die de regel bevestigt'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:15

amerikaaAmerikaanse online retailers kunnen terugkijken op een geslaagde Cyber Monday, waarin 15 procent meer werd omgezet dan vorig jaar. Te veel enthousiasme is niet op zijn plaats, waarschuwt onder andere Scott Silverman van Shop.org.

Volgens comScore gaat afgelopen maandag de boeken in als de dag met de op één na beste online omzet ooit in de Verenigde Staten. Er ging een totaalbedrag van 846 miljoen dollar over de digitale toonbank. Alleen op 10 december 23007 werd met 881 miljoen dollar meer online-omzet geboekt.

Enorme kortingen
Voor comScore zijn de verkopen op Cyber Monday geen reden om de verwachtingen voor de rest van dit holiday shopping season naar boven bij te stellen, onder andere omdat afgelopen maandag enorme kortingen werden geboden om klanten tot aankoop te verleiden. Het onderzoeksbureau verwacht dat er overall ongeveer net zoveel zal worden omgezet als vorig jaar, toen er vijf dagen meer zaten tussen Cyber Monday en Eerste Kerstdag.

Daling
Ook Scott Silverman tempert het verwachtingspatroon. 'Het zou heel goed kunnen dat consumenten Cyber Monday hebben aangegrepen om het gros van hun aankopen te doen en dat we voor de rest van dit seizoen met een daling te maken krijgen', aldus de voorman van Shop.org in een reactie aan The New York Times.

Nederland
Uit gisteren gepubliceerde cijfers van Thuiswinkel.org blijkt dat de online-Sinterklaasverkopen in Nederland over eeen langere periode een flinke plus vertonen; de omzet groeide in een tijdspanne van drie weken met 31 procent ten opzichte van vorig jaar.