Twinkle | Digital Commerce

Internet 'nog lastig' voor De Slegte

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:54

DeSlegte_internetBoekhandelketen De Slegte verkocht al in 1998 boeken online en liep daarmee op de Nederlandse concurrentie vooruit. De site ging echter tijdens de internetbubble uit de lucht. Pas eind vorig jaar ging De Slegte weer online verkopen. Voorloper is het bedrijf, dat middenin een herpositionering zit, al lang niet meer.

Tien jaar na de start van de online boekenverkoop geeft Ron Mulders, de eerste directeur van De Slegte die niet tot de naamgevende familie behoort, het internet weinig prioriteit: 'Eerst moeten de winkels weer goed lopen, dan gaan we ons bezig houden met internet', zegt hij op Z24.nl.

Mulders ziet wel potentie in boekverkoop via internet. 'Maar bij ons is dat nog lastig', zegt hij. De filiaalhouders van De Slegte mogen namelijk zelf beslissen welke boeken in de winkel komen te liggen en ook welke online te koop zijn. Een centraal magazijn, zoals Bol.com dat heeft, is er niet.