Twinkle | Digital Commerce

De Nieuwe Zaak komt met eigen e-commerce pakket

2017-05-26
170130
  • 1:46

De Nieuwe Zaak, adviesbureau op het gebied van e-commerce, heeft de afgelopen twee jaar gebouwd aan een eigen beheeromgeving voor webwinkels. Met ecManager mikt het Zwolse bureau op het midden van de markt.

Volgens directeur Jurriën Kertstholt onderscheidt ecManager zich van andere pakketten omdat niet de techniek, maar de retailer centraal is gesteld: 'We willen dat onze klanten ermee kunnen spelen zoals ze dat met hun eigen fysieke vestigingen kunnen doen.'

Ruimte
De Nieuwe Zaak adviseert klanten over e-commerce software. Het bureau zag dat er ruimte lag tussen high-end pakketten als Intershop en Hybris en pakketten als Mijnwinkel.nl en osCommerce, die meer aan de onderkant van de markt zitten en vaak werken op basis van open source. 'EcManager zit er wat betreft technische mogelijkheden tussenin. We bieden minder opties voor product informatiebeheer dan de dure pakketten, maar bijvoorbeeld wel weer meer gelegenheid om de webwinkel aan te passen aan de eigen look and feel dan open source pakketten.'

De offertes voor ecManager beginnen bij 25.000 euro. Daarmee zit het platform van De Nieuwe Zaak ook wat kosten betreft tussen de dure en goedkope pakketten in.

Volgende stap
EcManager is volgens Kerstholt bedoeld voor 'serieuze retailers die al online actief zijn, maar de volgende stap willen maken.' Daarmee doelt hij op de groep die nu nog gebruik maakt van open source pakketten. Een andere doelgroep die De Nieuwe Zaak met ecManager wil bedienen zijn retailers die voor het eerst online gaan verkopen en gebruik willen maken van croschanneling. Kerstholt: 'Denk daarbij aan het checken van de actuele winkelvoorraad online of de optie om een product online te bestellen en in de winkel af te halen. Dat kan met het pakket.'

De eerste webwinkel die draait op ecManager is Rjshop.nl, dat benodigdheden voor dj's verkoopt. Volgens Kerstholt is De Nieuwe zaak bezig met tien andere implementaties.

Onafhankelijkheid
De directeur zegt niet bang te zijn dat klanten de onafhankelijkheid van de adviezen van De Nieuwe Zaak voortaan in twijfel zullen trekken: 'Wij zullen ons absoluut eerlijk en objectief blijven opstellen en het zeker zeggen wanneer andere pakketten beter zijn voor de retailer in kwestie. Wij zijn er natuurlijk zelf ook bij gebaat als de klant de voor hem best denkbare webwinkel heeft.'