Twinkle | Digital Commerce

Online supermarkt Picnic begint open source-platform

2018-03-09
1000667
  • [nieuws]
  • 1:13

Picnic heeft een eigen open source-platform gelanceerd. De online supermarkt stelt het platform, met daarin kleine stukjes software, beschikbaar voor externe ontwikkelaars om te gebruiken.

'If there's one thing we can all agree on is that open source rocks', meldt de maaltijdbezorger in een onlangs verschenen blogpost. Het bedrijf maakt de stukjes software openbaar als 'blijk van waardering' voor de community. 'Dankzij hen hebben we toegang tot enorm veel verzamelde kennis, die ons helpt om sneller te leren en te produceren, en onze gebruikers tegelijkertijd blijer te maken. We voelen de verantwoordelijkheid om iets terug te doen aan diegene die ons zolang hebben geholpen', luidt de toelichting.

Kleine interne projecten

De beschikbare software zijn, naar eigen zeggen, 'kleine interne projecten' zoals Apibot, FingerPaintView en Pingdom Probes, Picnic zegt over tientallen projecten en honderduizenden coderegels in verschillende programmeertalen zoals Java, Kotlin en JavaScript te beschikken. Deze regels worden in de loop van 2018 allemaal openbaar gemaakt. 

Hackmarathon

Picnic, die sinds deze week in delen van Amsterdam bezorgt, houdt zich vaker bezig met softwareontwikkelingen. Vorig jaar organiseerde het bedrijf een 'hackathon' waarbij programmeurs en ontwikkelaars zich konden buigen over verschillende technische problemen in de online foodsector. Een jaar eerder lanceerde het bedrijf een applicatie speciaal voor blinden en slechtzienden, gemaakt door zijn eigen programmeurs.