Twinkle | Digital Commerce

Nederlanders surfen langer in vrije tijd

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:08

Nederlanders internetten steeds meer in hun vrije tijd. In de eerste helft van dit jaar is de gemiddelde "surftijd" met 9 procent toegenomen. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de STIR over de internetconsumptie in Nederland.

Volgens de Stichting Internetreclame (STIR) spendeert 83 procent van de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder ongeveer één uur per dag aan internetten. Als er alleen gekeken wordt naar de internetgebruikers in Nederland, dan komt de gemiddelde surftijd op 1,2 uur per dag. Dat komt neer op ongeveer 8,5 uur per week.

Deze uren betreft alleen de vrije tijd. Op het werk is het internetgebruik ongeveer stabiel gebleven.

Niet alleen blijken Nederlanders langer op internet te surfen. Ook is de groep internetgebruikers in de eerste helft van dit jaar met 3 procent gestegen. De groei is voor een groot deel te danken aan de oudere internetgebruikers. Bij de groep 50-plussers is de internetpenetratie in een halfjaar tijd toegenomen van 59 procent tot 64 procent. De gemiddelde surftijd nam bij de ouderen toe tot 3,6 uur per week.

Niet geheel onverwacht is het internetgebruik in de leeftijdsgroep van 13 tot 34 jaar het hoogste. De internetpenetratie is hier inmiddels 100 procent. Gemiddeld brengen zij elf uur per week op internet door.