Twinkle | Digital Commerce

UnitedConsumers spint garen bij hoge olieprijs

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:05

Niet iedereen is slechter af met de almaar stijgende olieprijs. Dankzij de hoge brandstofprijzen, is het bezoek aan consumentensite UnitedConsumers in korte tijd fors gestegen.

Aan de pomp betalen automobilisten nu ongeveer 1,69 euro voor een liter benzine en 1,50 euro voor een liter diesel. De site waar consumenten kunnen profiteren van bulkkorting op brandstof, gas, elektra en belkosten, is waarschijnlijk één van de weinige partijen die profiteren van de hoge olieprijzen.

Nog nooit was het zo druk op UnitedConsumers als de afgelopen twee maanden. In de eerste maanden van dit jaar kwamen er 250 tot 300 aanmeldingen per dag binnen voor de korting op brandstof. Dat is ongeveer drie keer zoveel als in dezelfde periode in 2007.

Maar door de snelle stijging van de olieprijzen, is het aantal aanmeldingen in mei en juni pijlsnel gestegen met uitschieters tot 5000 aanmeldingen per dag, laat Paul van Selms van UnitedConsumers aan Twinkle weten. 'Door de enorme prijsstijgingen bij onder andere de tankstations en energiebedrijven zijn consumenten meer en serieuzer op zoek naar kortingsmogelijkheden', aldus Selms.

Hij verbaast zich wel over de kalmte waarmee de automobilist reageert op de prijsstijgingen. 'De consument is overheidsmoe en gelooft er niet (meer in) dat de overheid meewerkt in lagere brandstof- of energieprijzen. Zeker niet na de laatste accijnsverghoging.'