Twinkle | Digital Commerce

Social productvergelijker YouTellMe in testfase

2017-11-09
171130
  • 1:09

YouTellMe is een nieuwe vergelijkingssite die zegt consumenten te helpen betere aankoopbeslissingen te maken voor complexe producten zoals digitale camera's. Bezoekers geven aan hoe belangrijk zij bepaalde kenmerken van een product vinden. Aan de hand van dit persoonlijke voorkeurenprofiel wordt een selectie met de meest relevante producten samengesteld. Gebruikers kunnen daarnaast elkaars voorkeurenprofielen en recensies raadplegen om productkeuzes te maken. Voor iedere product heeft YouTellMe verschillende online aanbieders.

Medeoprichter en CEO Joost Nauta zegt over YouTellMe: 'Andere product- en prijsvergelijkingssites zoals Kelkoo en Kieskeurig zijn meer gericht op consumenten die al vaak een specifiek idee hebben welk merk of type product ze willen aanschaffen. YouTellMe biedt uitkomst in de eerdere fase van het aankoopproces: voor mensen die een tv wil kopen maar nog geen idee hebben van welk merk en type.'

De officiële release van de site is voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om de site te testen. YouTellMe start met vier productcategorieën: printers, monitors LCD-tv's en digitale camera's. Nauta verwacht nog voor het einde van het jaar een uitbreiding van het vergelijkingsaanbod naar andere consumentenelektronica en diensten. Naast productvergelijkingen moet de consument in de nabije toekomst webshops op YouTellMe met elkaar kunnen vergelijken. Nauta heeft internationale aspiraties. In 2009 wil hij YouTellMe in Groot-Brittannië introduceren. Ook een verdere uitrol naar de VS behoort tot de doelstellingen.

Lees meer over YouTellMe in Twinkle 6-2008 die deze week verschijnt.