Twinkle | Digital Commerce

Postbedrijven klagen bij EU over uitstel liberalisering

2017-05-26
170130
  • 0:53

Deutsche Post en Selekt Mail Nederland hebben woensdag een gezamenlijke klacht ingediend bij de Europese Commissie over het hernieuwde uitstel van de liberalisering van de postmarkt in Nederland.

De postbedrijven vinden het onaanvaardbaar dat de liberalisering van de postmarkt, die op 1 juli had moeten ingaan, opnieuw is uitgesteld. Vorige maand zette staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken de liberalisering voor onbepaalde tijd in de koelkast. Volgens Heemkerk zijn er bij zorgvuldige invoering van de nieuwe Postwet twee voorwaarden waaraan op dit moment nog niet wordt voldaan.

Deutsche Post en Selekt Mail stellen in hun klacht aan de Europese Commissie dat de overheid hiermee het monopolie op de postmarkt handhaaft en dat er sprake is van concurrentievervalsing. Volgens de nieuwe postbedrijven heeft alleen TNT Post baat bij het verdere uitstel.

Bovendien hebben partijen als Selekt Mail al forse investeringen gedaan, zo staat in de aanklacht. Daarom vinden de postbedrijven het tijd dat de Europese Commissie ingrijpt in de Nederlandse situatie.