Twinkle | Digital Commerce

Netwerk VSP stopt met geadresseerde post

2017-05-27
26685
  • 0:57

Netwerk VSP stopt met zijn activiteiten op de geadresseerde postmarkt. Bestaande klanten kunnen tegen dezelfde voorwaarden terecht bij moederbedrijf PostNL. Netwerk VSP blijft actief in de bezorging van huis-aan-huis folders voor onder meer webwinkeliers.

PostNL maakte vanochtend bekend dat het de stekker trekt uit de geadresseerde postactiviteiten van dochter Netwerk VSP. ‘De huidige postmarkt en de economische omstandigheden bieden onvoldoende perspectief om deze activiteiten op termijn voldoende winstgevend te maken’, motiveert PostNL het besluit in een persbericht. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat bestaande klanten van de prijsvechter tegen dezelfde voorwaarden terecht kunnen bij PostNL voor de bezorging van geadresseerde post.

Krapte op de markt voor postbezorgers
De ongeveer honderd vaste medewerkers en vijfduizend parttime postbezorgers van Netwerk VSP Geadresseerd BV raken hun baan kwijt. Voor die laatste groep voorziet PostNL geen grote problemen in het vinden van een nieuwe baan, ‘vanwege krapte op de markt voor postbezorgers’. Netwerk VSP houdt nog wel ongeveer 550 vaste medewerkers en 22.000 parttime folderbezorgers in dienst.