Twinkle | Digital Commerce

Ringtonesite genomineerd voor Young Business Award

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:57

Het internetbedrijfje Wuzzon van twee jongeren is samen met veertien andere ondernemers genomineerd voor de Young Business Award. Wuzzon is een site waar gebruikers in een eigen webshop zelfgemaakte mobiele ringtones en wallpapers kunnen maken en verkopen.

Wuzzon is ontstaan uit onvrede over de huidige ringtonemarkt die overheerst wordt door onduidelijke abonnementen die tot honderden euro's per maand kosten. De initiatiefnemers zijn Louise Verschuren en Brigitta Schlumpf. Wuzzon stond eerder bekend als Wuzz en ontving in juli nog een bedrag van 150.000 euro in het tv-programma Dragons' Den van Jort Kelder.

Zij zijn één van de finalisten in de race voor de Young Business Award die dinsdag 8 januari wordt uitgereikt. De Young Business Award is een prijs van Shell, dat via het zogeheten Livewire-programma technische innovatieve ondernemers bijstaat in de ontwikkeling van hun bedrijf. Via persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk wil Livewire de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten.

De winnaar van de Young Business Award krijgt een bedrag van tienduizend euro. De publieksprijs wordt beloond met 2500 euro.