Twinkle | Digital Commerce

Wuzzon gaat ringtonemaffia internationaal te lijf

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:07

Het Nederlandse Wuzzon, dat gebruikers een eigen online-stek biedt om ringtones en wallpapers te maken en verkopen, slaat zijn vleugels uit naar het buitenland. De site is in het Engels en Duits beschikbaar en handelt betalingen af in meer dan twintig landen.

Wuzzon is volgens initiatiefneemsters Louise Verschuren en Brigitta Schlumpf ontstaan 'vanuit de frustratie over de ringtonemaffia'. Tienduizenden gebruikers verkopen via Wuzzon zelfgemaakte ringtones, zonder abonnement.

Dragon's Den
Verschuren en Schlumpf, die hun idee vorig jaar beloond zagen met 150.000 euro in tv-programma Dragons' Den, willen nu ook internationaal een alternatief bieden voor de praktijken van ringtone-aanbieders, die zelf overigens ook nieuwe inkomstenbronnen zoeken.

Canada, Australië
Wuzzon, begonnen als Wuzz, handelt voortaan betalingen af in meer dan twintig landen. Naast Europese landen is het bedrijf ook actief geworden in Canada, Australië, Marokko, Algerije en Israël.

Widgets
Wuzzon wil meer gebruik gaan maken van widgets, die shopeigenaren in staat stellen hun mobiele shop te etaleren op profelpagina's. Vanuit de Hyves Shopwidget kunnen geïnteresseerde kopers al enige tijd direct ringtones beluisteren en bestellen. Schlumpf: 'Begin volgend jaar zal de widget ook beschikbaar zijn voor andere social communities, zoals MySpace, Facebook en Netlog. Daarnaast zijn we actief op zoek naar andere online mediapartners om Wuzzon internationaal op de kaart te zetten.'