Twinkle | Digital Commerce

Mobiel betalen gestart bij Febo in Amsterdam

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:01

Mensen die bellen via Rabo Mobiel en een mobieltje bezitten met nfc-technologie kunnen vanaf vandaag bij één snackbar in Amsterdam draadloos hun kroketje betalen. De bank en de snackbar hebben een proef met het mobiel afrekenen van snacks geopend.

Wie van de proef gebruik wil maken, dient een mobiele telefoon te bezitten waarin near field communication-technologie (nfc) is ingebouwd. Door het mobieltje langs de automatiek te halen wordt automatisch het verschuldigde bedrag afgeschreven van het tegoed op de digitale portemonnee, een soort chipknip voor internet en mobiel van de Rabobank-klant. De hele handeling duurt ongeveer drie seconden waarna het deurtje van de snack zich opent.

Vooralsnog is de proefopstelling alleen te bewonderen bij de Febo-vestiging in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. De fastfoodketen ziet de betaaldienst als "een extra service voor zijn klanten waardoor zijn vestigingen nog laagdrempeliger worden". Met de proef wordt vooral gekeken of het publiek de vorm van mobiel betalen accepteert.

De proef gaat in totaal zes maanden duren. Naast betalen met het mobiel, overweegt de Febo ook om prepaidkaarten te introduceren waarmee klanten snacks kunnen afrekenen.