Twinkle | Digital Commerce

'Cyber Monday valt twee weken later'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:58

lege portemonneeNiet maandag 26 november, maar 10 december is 'Cyber Monday' in de Verenigde Staten. Een week later volgt de tweede en laatste koopjesjacht van Amerikaanse internetconsumenten. Dat voorspelt althans het bureau Atlas Solutions op basis van de bezorgmogelijkheden van online winkels.

In het zogeheten jaarlijkse Holiday Online Shopping Report wordt vooruit gelopen op de drukste dag van het jaar voor online retailers. Deze dag valt niet, zoals velen aannemen op de maandag na Thanksgiving, maar op 10 december, zo citeert DMnews uit het rapport van Atlas Solutions. Producten die op maandag worden besteld, kunnen namelijk nog op tijd voor de Kerstdagen worden geleverd.

De tweede drukste dag voor Amerikaanse internetwinkels zal op 17 december zijn, als de laatste bestelde kerstcadeaus worden verstuurd, aldus Atlas Solutions.

Volgens het rapport zullen dit jaar meer mensen voor het eerst internetwinkels bezoeken. Maar dat zal niet direct resulteren in meer online transacties omdat veel consumenten het web gebruiken om informatie op te zoeken en de aankoop zelf in traditionele winkels doen, zo is de verwachting.