Twinkle | Digital Commerce

Internetbank Bizner ligt op koers

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:19

Bizner bank, de internetbank die begin februari van start ging, heeft in een half jaar ruim 4.200 klanten geworven. Alleen ondernemers kunnen klant worden bij de internetbank. 'We hebben van de bank een selfservicewinkel gemaakt die de klant een hoop tijd bespaart en beslommeringen wegneemt. De klant haalt het financiële product van het schap, gaat ermee naar de kassa en rekent af. Ingewikkelder is het niet', vertelde Bizner-directeur Frank Klemann in Twinkle 3 van dit jaar. Het concept lijkt aan te slaan.

De bank, onderdeel van Rabobank Nederland, ligt hiermee op schema. Doelstelling is om eind dit jaar zesduizend klanten geregistreerd te hebben. Ondanks de scherpe tarieven is de bank ook niet altijd de allergoedkoopste in de markt. Volgens Klemann is de bank echter wel de meest transparante in de markt.

Ongeveer een kwart van de huidige klanten is zelfstandig ondernemer. Zij kunnen een startkrediet van vijfduizend euro verkrijgen zonder dat een business plan hoeft te worden overlegd.'We bemoeien ons niet met de markt, sterktes en zwaktes, kansen en bedreigingen en de hele bla bla bla. Jouw zaak is jouw zaak, daar heb je goed over nagedacht en daar hebben wij geen verstand van. Natuurlijk gaan we wel na of het verantwoord is om krediet te verstrekken', zei Klemann hier eerder over.

Het callcenter van Bizner wordt bemand door mensen afkomstig van lokale Rabobanken. Bizner onderzoekt momenteel of er simpele verzekeringsproducten aangeboden zullen worden.

Bron: VVP, MKBNet