Twinkle | Digital Commerce

Ticketscript ontvangt investering van 8,6 miljoen euro

2017-05-27
180101
  • 1:09

Ticketscript, aanbieder van online selfservice en mobile ticketing oplossingen, heeft een investering van 7 miljoen pond (8,6 miljoen euro) gekregen van het Londense FF&P Private Equity. Het Nederlandse bedrijf wil hiermee internationaal verder uitbreiden.

Ticketscript werd in 2006 gelanceerd en heeft kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Barcelona, Berlijn en Londen. De afgelopen jaren verkocht het bedrijf meer dan 11 miljoen kaarten voor meer dan 70.000 evenementen als Dance Valley, Awakenings en het European Youth Olympic Festival. In Nederland werden vorig jaar 2 miljoen kaartjes via Ticketscript gekocht.

Toenemende klantvraag
‘Ik ben bijzonder enthousiast dat we deze investering kunnen aankondigen’, zegt ceo Frans Jonker. ‘FF&P Private Equity is de perfecte partner om Ticketscript naar een hoger niveau te tillen. We bieden een grensverleggende ticketing oplossing en deze investering stelt ons in staat onze positie te versterken, de toenemende klantvraag te beantwoorden en internationaal verder uit te breiden.’

Innovaties
Ticketscript ontwikkelde dit jaar naar eigen zeggen als eerste in Europa een app voor kaartverkoop aan de deur. De investering van FF&P Private Equity moet helpen bij de ontwikkeling van dergelijke nieuwe innovatieve ticketoplossingen.

Cross Border
Het bedrijf was in 2012 genomineerd voor een Cross Border E-commerce Award, onderdeel van de Nationale Thuiswinkel Awards. Deze prijs ging uiteindelijk naar Intrastores, eigenaar van Trekhaakshop.nl.