Twinkle | Digital Commerce

Tweedehands is hot

2017-05-26
  • 1:14

Honderd miljoen advertenties zijn er inmiddels op Marktplaats terecht gekomen. Honderd miljoen! Honderd miljoen keer te koop gevraagd of aangeboden. Dat betekent dat er nogal wat rommelzolders inmiddels opgeruimd zijn, lijkt me. Oscar Diele van Marktplaats rekent ons voor dat dit betekent dat alle Nederlanders ongeveer zes advertenties op de site hebben geplaatst. Tweedehands handelen is allang niet meer voor enkelen weggelegd.

Ondertussen hebben ook studenten 'tweedehands' ontdekt, blijkt uit het bericht dat Bol.com vandaag naar buiten brengt. Zij proberen hun stufi waarschijnlijk aan te vullen met een extra zakcentje... En natuurlijk passen al die studieboeken niet op het kamertje van 10 vierkante meter, dus die moeten wanneer ze niet meer gebruikt worden het veld ruimen.

Waar 'tweedehands' voorheen gelijk stond aan 'afdankertjes', is het nu helemaal 'hot', zo lijkt het. Gisteren besteedde Nova in de uitzending aandacht aan de door Marktplaats bereikte mijlpaal  Inmiddels zijn er heuse Marktplaats-verslaafden. De vrouw die in de uitzending aan het woord komt bezoekt de site dagelijks meerdere malen. 'Met een kop koffie of een glas wijn lekker achter de computer.' Opvallend: voor Marktplaats 'had ze niets met tweedehands'. Maar nu showt ze vol trots alle op de advertentiesite gekochte spullen. De veelgehoorde argumenten voor online winkelen -u kent ze wel- gaan hierbij niet per se op. Er is hier geen sprake van 'in plaats van' -bijvoorbeeld vanwege het gemak. Het 'kopen' heeft hier een heel ander doel, het is een nieuwe hobby. Dat online kopen onpersoonlijk zou zijn gaat hier ook niet op. De vrouw in de uitzending geeft aan juist veel nieuwe contacten op te doen. Ze komt immers overal over de vloer.

Hoe zit het met uw zolder? Inmiddels ook aardig opgeruimd?