Twinkle | Digital Commerce

Google doet advertenties over mondkapjes tijdelijk in de ban

2020-03-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Het is voor adverteerders tijdelijk niet toegestaan om reclame te maken voor mondkapjes op Google. De zoekgigant neemt die maatregel om te voorkomen dat handelaren het heersende coronavirus misbruiken om grof geld te verdienen.

Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt dat aan de South China Morning Post. Zo zou Google momenteel met een heel team bezig zijn om de situatie in de gaten te houden. Tienduizenden advertenties zouden al zijn verwijderd. ‘We zien bijvoorbeeld een toename van advertenties waarin het coronavirus niet wordt genoemd, maar die duidelijk worden gebruikt om te profiteren. We ondernemen actie om dit op onze platforms te stoppen.’

Sinds de uitbraak van het virus proberen veel mensen nog aan mondkapjes te komen. Sommige aanbieders proberen die situatie te misbruiken door de mondkapjes voor hoge bedragen te verkopen. Meerdere partijen proberen dat nu tegen te houden. Zo stopte ook Facebook onlangs met deze advertenties. Dichter bij huis waarschuwt bol.com zijn partners om niet te verwijzen naar het coronavirus in productomschrijvingen van producten die kunnen worden gerelateerd aan het virus, zoals stofmaskers en latex handschoenen.

Naast bovengenoemde maatregel zijn Google en Facebook ook bezig met het bestrijden van nepnieuws betreffende het coronavirus.