Twinkle | Digital Commerce

Merendeel jongeren winkelt online

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:11

Internetbankieren en winkelen op het web wordt steeds populairder. Met name onder jongeren neemt de interesse toe. Internet wordt gezien als ideaal instrument om een prijsvergelijking te maken alvorens tot aankoop over te gaan. Dit blijkt uit de meest recente meting van de Internetmonitor van Trendbox.

Bankieren

Een ruime meerderheid van de Nederlandse internetters, 71 procent, gebruikt internet om te bankieren. Vorig jaar was dit nog 60 procent. Vooral onder jongeren tot 25 jaar is een sterke groei waarneembaar. Een jaar geleden zei nog iets minder dan de helft van alle 16 tot 24-jarigen de bankzaken op deze wijze te regelen, maar in één jaar tijd is dat percentage gestegen naar 74 procent.

Kopen

De helft van de internetgebruikers (52 procent) koopt inmiddels online. Een jaar geleden was dit 44 procent en in 2003 een kwart. Volgens de onderzoekers is ook hier de groei grotendeels toe te schrijven aan de jonge internetters. Het aantal jongeren dat wel eens iets online koopt is in een jaar 13 procent gestegen tot 52 procent. Bij 25-49 jarigen is de interesse in online shoppen het hoogst (60 procent), en bij de 65-plussers het minst, 23 procent.

Het online vergelijken van prijzen van producten of diensten is nog populairder. Iets meer dan 60 procent van alle internetters doet dit.