Twinkle | Digital Commerce

Hunkemöller wordt Bodique

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:03

Hunkemöller verandert zijn naam in Bodique. De huidige bedrijfsnaam zou niet langer de lading dekken. Ook moet het de internationale uitbreiding vergemakkelijken.

De naam Hunkemöller zal geleidelijk verdwijnen. Het eerste productassortiment dat onder de naam Bodique zal verschijnen, is de collectie badkleding die vanaf mei 2007 in de winkels verkrijgbaar zal zijn. Alle winkels in nieuwe (internationale) markten zullen onder de naam Bodique worden geopend. In landen waar Hunkemöller al is gevestigd, zal in de eerste helft van 2007 een winkelrenovatie plaatsvinden. Ook zal op dat moment de naam van alle winkels in Frankrijk naar Bodique worden veranderd.

Hunkemöller is op het moment marktleider in de Benelux met 163 winkels in Nederland en 74 winkels in België/Luxemburg. Hunkemöller is met 73 winkels tevens de grootste lingerie retailer van Duitsland. Verder zijn er winkels in Frankrijk (15) en Denemarken (19) en één in Curaçao.

Een woordvoerder van de keten kon ons nog niet vertellen wat de gevolgen van de naamsverandering zijn voor de webactiviteiten. Molblog meldt dat de organisatie inmiddels 40 internetextenties heeft geclaimd. De .nl versie zit daar niet bij. Volgens brandmanager Michele Lacovitti omdat de organisatie 'dat niet wil'. Op dit moment kom je viaBodique.nl terecht op de site waar de zesjarige Bodique haar favoriete gamelinks heeft verzameld.