Twinkle | Digital Commerce

Refurbished.nl is failliet

2024-05-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Afgelopen dinsdag is webwinkel Refurbished.nl door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. De afgelopen maanden regende het al klachten van consumenten die hun bestellingen niet ontvingen. Opvallend genoeg is de website nog steeds online en is er niets op terug te vinden over het faillissement.

Dit meldt het fd. Curator Christel Kerkers van Holla stelt dat de inboedel wordt geïnventariseerd. Het bedrijf, dat in 2015 is opgericht, is een marktplaats voor kopers en verkopers van tweedehands elektronica. Consumenten kunnen zogenoemde ‘refurbished’ mobieltjes aanschaffen of hun oude telefoon te koop aanbieden. Aan de andere kant zijn er gespecialiseerde bedrijven in binnen- en buitenland, die de telefoons en laptops daadwerkelijk opknappen.

Meerdere klachten

In februari kwam de Consumentenbond nog met een waarschuwing om voorlopig niet bij de webwinkel te bestellen. Volgens de bond kwamen er zo veel klachten over het bedrijf binnen, dat het verstandig was om het bedrijf even links te laten liggen. Deze klachten gingen over dat het bedrijf bestellingen niet of niet op tijd levert en dat er bij annuleringen niet helemaal en soms zelfs helemaal niet wordt terugbetaald. De Consumentenbond had het bedrijf eind vorig jaar al aangesproken over de situatie en gevraagd om de levertijden op de website aan te passen. Ook werd Refurbished.nl gevraagd om de wettelijke terugbetaaltermijn van veertien dagen te respecteren.