Twinkle | Digital Commerce

8.000 procent meer phishing-meldingen in UK

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:58

Online fraude met bankgegevens is in het Verenigd Koninkrijk met 8000 procent toegenomen. De financiële waakhond van de overheid waarschuwt hiervoor en meldt dat het ‘erg bezorgd’ is over de toename van phishing, meldt de BBC.

Bij phishing proberen criminelen de bankgegevens te achterhalen. Volgens de Financial Services Authority (FSA) is het gestolen bedrag nu nog relatief laag, maar dit zal naar verwachting het komende jaar met 90 procent toenemen.

Tussen januari en juni 2005 werden 312 phishing-incidenten gemeld. Voor dezelfde periode dit jaar staat de teller op 5.059, blijkt uit cijfers van APACS. In het eerste halfjaar van 2006 werd 23,2 miljoen pond gestolen, voor het tweede half jaar is dit naar verwachting 22,5 miljoen pond. Iets minder dus. Er zouden inmiddels betere veiligheidsmaatregelen genomen worden. FSA noemt de huidige cijfers alarmerend, omdat phishing nog altijd toeneemt. Het percentage phishing op totale fraude zou relatief laag zijn. Openheid en transparantie in het banksyteem is volgens de organisatie erg belangrijk, omdat anders het vertrouwen verloren gaat