Twinkle | Digital Commerce

Wallie breidt internationaal uit

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:33

Wallie, het anonieme digitale betaalsysteem, breidt internationaal uit. Het bedrijf verwacht in 2007 in 20 tot 25 landen actief te zijn, meldt Emerce. Gisteren is Wallie van start gegaan in Frankrijk. In Mexico is de betaaldienst eerder dit jaar geïntroduceerd. Ook in België kan al met Wallie betaald worden. Het bedrijf ziet vooral kansen in Oost-Europa en Zuid-Amerika.

Lokaal gat
Samen met payment service providers werkt Wallie aan de internationale uitrol van zijn diensten, onder andere met de Amerikaanse partner Pay By Cash. Volgens Marketing directeur Marcel Kardol wees dat bedrijf op de onontgonnen markt voor digitale betalingen in Mexico. Bestaande systemen daar zouden erg duur zijn voor consumenten. Zijn bedrijf is in het lokale gat gesprongen.

Wallie
Wallie is een digitale betaalkaart, die in winkels te koop is. In eerste instantie was de prepaid betaalkaart enkel als kraskaart (Wallie Card) te krijgen, maar nu ook als e-voucher. Hierdoor is het aantal verkooppunten uitgebreid. De e-vouchers zijn verkrijgbaar bij 2.500 Nederlandse verkooppunten en de Card bij 2.000 Nederlandse winkeliers. De benodigde gegevens staan niet meer op een Wallie Card maar op de kassabon, een systeem dat al langer wordt toegepast door mobiele telecombedrijven.

Sexsites
Volgens Kardol richt het bedrijf zich vooral op jongeren die eenvoudig willen kunnen betalen voor bijvoorbeeld mobiele spellen, beltonen en muziek. Maar Wallie gaat zich ook op een nieuwe, volwassen, doelgroep richten. Onder een andere naam zal medio 2007 een kaart op de markt komen waarmee op sexsites betaald kan worden. Een naam voor de kaart is nog niet bekend.

Groei opmerkelijk
De groei van Wallie – volgens Kardol maandelijks met 20 procent- is opmerkelijk. Distri Group, de mede-oprichter van de Wallie Card, ging begin 2005 failliet. Door investeringen en een nieuwe directie is het tij nu gekeerd. In de maand oktober werden er 110.000 transacties verricht in Nederland. De omzet van het bedrijf is onbekend, maar volgens de marketingdirecteur neigt het richting break-even.

Bron: Emerce