Twinkle | Digital Commerce

Refurbished.nl moet pand uit; huurachterstand van 20.000 euro

2024-02-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

De problemen stapelen zich op bij webshop Refurbished.nl. Al maanden regent het klachten bij het bedrijf, onder andere over niet geleverde producten. Nu blijkt het bedrijf ook het kantoor uit te zijn gezet wegens een huurachterstand.

Dat blijkt uit berichtgeving van Radar, dat deze week in de uitzending weer aandacht besteedde aan het bedrijf. Al maanden krijgen zowel Radar als de Consumentenbond legio klachten binnen over het bedrijf, dat bestellingen niet of niet op tijd zou leveren en niet of te laat zou terugbetalen bij annuleringen. Ook is Refurbished.nl slecht bereikbaar.

Nu blijkt dat de problemen nog groter zijn: de eigenaar van het pand van Refurbished.nl heeft een kort geding aangespannen vanwege een huurachterstand van bijna 20.000 euro. Het bedrijf zou sinds september de huur niet meer hebben betaald. De kantonrechter heeft geoordeeld dat Refurbished.nl binnen een week na het vonnis het pand moet verlaten. De Consumentenbond heeft het bedrijf gesommeerd de verkoop per direct te stoppen, totdat de problemen zijn opgelost. Daarnaast wordt het bedrijf onderzocht door de ACM en politie, aldus Radar.

De Belgische webshop van het bedrijf is een tijd offline geweest, maar is inmiddels weer in de lucht.