Twinkle | Digital Commerce

Zakelijk eten bij Urbanbite

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:03

Urbanbite biedt bedrijven de mogelijkheid om via de website  op rekening te bestellen bij de vele restaurants die bij de site zijn aangesloten. Vanaf 1 januari 2006 is de dienst Urbanbite Corporate beschikbaar voor de zakelijke markt. De dienst is nieuw in Nederland, maar heeft zich al bewezen bij  de vele investment banks in Londen die al vier jaar gebruik maken van het systeem via moederbedrijf Lastminute.com.
 
Met Urbanbite Corporate hebben bedrijven volledige controle over al hun bestellingen. Individuele werknemers krijgen een persoonlijk budget toegewezen door de budgethouder. Werknemers loggen in op de website en kiezen een maaltijd op één van de vele menu’s. Het bedrijf hoeft vervolgens niet cash te betalen, wat vaak aanzienlijke besparingen betekent in de verwerking van declaraties. Het bedrijf heeft voortaan direct inzicht in alle bestedingen aan maaltijden, catering en lunch.
 
In de afgelopen jaren is de markt voor online eten bestellen steeds groter en volwassener geworden. Naar schatting wordt 4 procent van de bestellingen bij bezorgrestaurants online gedaan. Nederland loopt hiermee ver achter op landen als Engeland en Duitsland, waar het fenomeen de markt heeft gepenetreerd tot soms wel 40 procent.