Twinkle | Digital Commerce

Amazon start dronebezorging in Californië

2022-06-14
1000561
  • 0:54

De Amerikaanse stad Lockeford in de staat Californië is ‘één van de eerste’ plaatsen waar Amazon begint met dronebezorging. Dat is daar vanaf later dit jaar mogelijk.

Volgens Amazon is het momenteel samen met de Amerikaanse toezichthouder Federal Aviation Administration (FAA) bezig om de laatste plooien glad te strijken. Maar als dat is gebeurd, staat niets meer in de weg om met drones te gaan bezorgen in die regio. Lockeford is een relatief kleine plaats met zo’n 3.500 inwoners en blijkt voor Amazon een ideale plek om te starten met dronebezorging.

Een select aantal klanten kan vanaf de lancering kiezen uit duizenden geselecteerde producten die met de drones worden bezorgd. De drones kunnen tot omgerekend zo’n 2,25 kilogram tillen en vliegen maximaal met een snelheid van zo’n 80 kilometer per uur.

Eerder gaf Walmart al aan dit jaar dronebezorging in 34 Amerikaanse steden te willen aanbieden. Dat is dan beschikbaar voor 4 miljoen huishoudens. Walmart wil dit jaar zo’n 1 miljoen pakketjes per drone gaan bezorgen.