Twinkle | Digital Commerce

Walmart breidt dronebezorging fors uit

2024-01-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Walmart gaat in Amerika meer huishoudens voorzien van dronebezorging. In de regio Dallas worden 1,8 miljoen huishoudens aan het bezorggebied toegevoegd.

Volgens het bedrijf is het de grootste uitbreiding in dronebezorging voor een Amerikaanse retailer ooit. Walmart investeerde de afgelopen jaren al flink in dronebezorging en doet daar nu dus een schepje bovenop. Door de uitbreiding nu is dronebezorging beschikbaar voor maximaal 75 procent van de huishoudens in de regio Dallas.

Om de uitbreiding mogelijk te maken, werkt het bedrijf samen met startups Wing en Zipline, die eerste is onderdeel van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Met dronebezorging belooft Walmart klanten bestellingen binnen 30 minuten. De drones worden bij filialen beladen en vliegen vervolgens naar de bestemming, zoals te zien in onderstaande video.

De afgelopen jaren zou Walmart al meer dan 20.000 succesvolle dronebezorgingen hebben uitgevoerd.

‘Deze uitbreiding zal het ultieme gemak van drone-bezorging bieden aan gemeenschappen in de regio Dallas. Klanten hebben toegang tot een breed assortiment artikelen van Walmart die binnen enkele minuten bij hen thuis kunnen worden afgeleverd’, aldus Prathibha Rajashekhar, senior vice president, Innovation & Automation bij Walmart.