Twinkle | Digital Commerce

Rewe doet proef met drones

2023-10-06
1000562
  • 1:04

De Duitse supermarkt Rewe is gestart met een proef waarbij drones bestellingen bezorgen. De droneleveringen zijn bedoeld om de lokale bevoorrading in de regio duurzaam te verbeteren.

Afbeelding van Wingcopter

Volgens de Frankfurter Allgemeine was het doel van dit project vooral om aan te tonen dat het mogelijk is om boodschappen te bezorgen met drones. Het project is volgens de krant nog niet ideaal. Tom Plümmer, eigenaar van het bedrijf Wingcopter (waar de gebruikte drones van zijn), geeft aan dat de bezorgservice waarschijnlijk alleen rendabel is wanneer de drones ook in de steden kunnen landen. Momenteel is dat nog niet mogelijk, waardoor het startpunt niet op de parkeerplaats van het Rewe Center in Michelstadt is, maar op een veld in de heuvels tussen Michelstadt en de wijk Asselbrunn. Het eindpunt van de drone is aan de rand van de dorpen Rehbach en Würzberg, waarna de boodschappen in e-cargofietsen tot aan de voordeur worden gebracht.

Het is niet de eerste keer dat de supermarkt innovatief wil zijn. Afgelopen juli is de supermarkt gestopt met de papieren folder en overgestapt op de digitale variant. En in augustus kwam naar buiten dat ze een mobiele betaalfunctie willen lanceren in 2024, als onderdeel van een nieuw loyaliteitssysteem.