Twinkle | Digital Commerce

PostNL België vrijgesproken in langdurige rechtszaak

2024-07-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

PostNL België is afgelopen vrijdag door de rechter vrijgesproken in een zaak die de arbeidsauditeur drie jaar geleden tegen de pakketbezorger had aangespannen.

Deze rechtszaak ging volgens PostNL over de vraag of PostNL België zich gedroeg als de werkgever van de werknemers van de bezorgondernemers betrokken in deze zaak en/of misbruik maakte van zijn positie als opdrachtgever tegenover bezorgondernemers. De rechtbank in Antwerpen sprak PostNL op alle vlakken vrij en bevestigde dat PostNL voldoet aan wet- en regelgeving. Ook zijn de bestuurders van PostNL België vrijgesproken.

Langdurige rechtszaak

Sinds 2021 heeft de rechtszaak tegen PostNL België aanzienlijke impact gehad op zowel individuele medewerkers als de organisatie als geheel, schrijft PostNL in een persbericht. Dit vanwege de aard van de beschuldigingen en de voortdurende onzekerheid. PostNL geeft aan zich altijd te houden aan wet- en regelgeving en heeft daarmee vertrouwen gehouden in de bedrijfsvoering en samenwerkingen met partners, klanten en ondernemers.