Twinkle | Digital Commerce

Rohlik Group haalt 160 miljoen euro op voor Europese expansie

2024-07-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

De Tsjechische Rohlik Group, het moederbedrijf van online supermarkt Knuspr, is van plan om tegen 2030 uit te breiden naar verschillende steden in de CEE- en DACH-regio's. Daarvoor heeft de groep 160 miljoen euro aan vers groeikapitaal opgehaald bij nieuwe en bestaande investeerders.

Dit is te lezen in een persbericht. Het bedrijf wil tegen 2030 in vijftien extra steden vertegenwoordigd zijn met als doel om de leidende online supermarkt van Europa te worden. Het bedrijf vertrouwt hierbij op een strategie die zowel bestaande, winstgevende locaties als snelgroeiende nieuwe leveringsgebieden omvat, en streeft op basis hiervan de komende jaren naar een beursintroductie.

Groei versnellen

De investeringsronde wordt geleid door de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling, samen met bestaande investeerders Sofina, Index Ventures, Quadrille en TCF Capital. Ook de Europese Investeringsbank doet mee aan de ronde met groeifinanciering als onderdeel van zijn opschalingsinitiatief. Tomáš Čupr, oprichter en ceo van Rohlik, zegt hierover in het bericht: ‘Door AI, machine learning en robotica te integreren in onze compromisloze servicefilosofie bereiken we maximale efficiëntie en productiviteit. De nieuwe financieringsronde zal onze groei versnellen, de opening van nieuwe logistieke locaties in vijftien steden mogelijk maken en een nieuwe standaard zetten voor online boodschappendetailhandel in heel Europa.’

Tactische overname

Rohlik is winstgevend in Tsjechië, Hongarije en sinds eind vorig jaar ook in München. De overname van het merk Bringmeister in oktober 2023 heeft de aanwezigheid van het bedrijf in Duitsland verder versterkt.

Beeld: Knuspr