Twinkle | Digital Commerce

Reorganisatie Jumbo: belangrijke nieuwe rol voor oud-cto bol

2024-05-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Jumbo gaat zijn kantoororganisatie herstructureren. Het bedrijf ontkomt naar eigen zeggen niet aan het schrappen van banen. Hoeveel mensen er exact weg moeten, is nog niet bekend. In de nieuwe organisatie is een belangrijke rol weggelegd voor een oude bekende.

Jurrie van Rooijen, jarenlang verantwoordelijk voor de IT bij Twinkle100-aanvoerder bol, is benoemd tot directeur IT. In de nieuwe opzet van de organisatie van Jumbo heeft elk directielid een focusgebied. Naast Van Rooijen is ook Wibo van Wijk nieuw in de directie, hij wordt de nieuwe inkoopdirecteur.

De reorganisatie is onderdeel van een nieuwe strategie van Jumbo. Ceo Ton van Veen: ‘Het is tijd voor verandering. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid, waardoor onze organisatie complexer is geworden. Wij willen weer ondernemend en slagvaardig worden en dat is ook zeker nodig in de huidige retailcontext waarin businessmodellen onder druk staan. Daarom bouwen we aan een nieuwe, echt andere kantoororganisatie waar ook een andere manier van werken bij hoort. We gaan de organisatie optimaler inrichten om onze winkels en klanten - zowel fysiek als online -  zo goed mogelijk te bedienen.’

Volgens Van Veen wordt in een ‘volgende fase’ het aantal te vervallen arbeidsplaatsen gecommuniceerd.