Twinkle | Digital Commerce

Getir kondigt vertrek uit Nederland aan

2024-04-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Vandaag heeft Getir zelf aangekondigd dat de Turkse flitsbezorger het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten gaat verlaten.

Vorige week kwam de geruchtenmolen al op gang door een bericht op WirtschaftsWoche dat Getir zich aan het voorbereiden was om zich uit verschillende landen terug te trekken, waaronder Nederland. Nu is dat door Getir zelf bevestigd in een persbericht. Vorig jaar zomer trok de flitsbezorger zich al terug uit tientallen steden en vier landen. Met het vertrek van Getir zal ook Gorillas uit Europa verdwijnen. FreshDirect, de dochteronderneming van Getir in de Verenigde Staten, blijft zijn werkzaamheden voortzetten.

Meer kansen in thuismarkt Turkije

De markten waaruit Getir vertrekt zijn verantwoordelijk voor 7 procent van de wereldwijde omzet. Met dit besluit kiest de flitsbezorger ervoor om de aandacht te focussen op thuismarkt Turkije. Dit blijkt de beste positie te zijn om verder te groeien, aldus Getir. De medewerkers worden vandaag geïnformeerd over het vertrek. Parallel aan dit besluit heeft Getir een nieuwe investeringsronde afgerond. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om verder te investeren in de Turkse tak van het bedrijf.