Twinkle | Digital Commerce

Klarna gaat geld lenen aan consumenten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:25

Klarna heeft koppelingen gelegd met grote e-commerce softwareleveranciers om afbetaling in termijnen te stuwen. Gespreid betalen komt voor het eerst in de VS beschikbaar.


Tot de partners behoren veelgebruikte platformen van Magento en Shopify. Ook BigCommerce, Cybersource, Demandware en OpenCart staan op de lijst. Vele duizenden merchants kunnen de nieuwe betaaloptie voortaan aanbieden aan een veelvoud aan klanten, schetst Klarna.

Offline optimalisatie
Volgens het bedrijf zijn afbetalingsregelingen historisch gezien geoptimaliseerd voor offline omgevingen. ‘Heel veel stenen winkels bieden financiering aan om de keuze en koopkracht voor en de loyaliteit van klanten te vergroten.’ Hoewel er volgens Klarna nog wel eens wat scheelt aan de customer experience, is het niveau doorgaans acceptabel.

Beproeving
Online ligt het anders volgens Klarna, dat spreekt van een beproeving; redirects, lange formulieren, onduidelijke informatieverschaffing en onnodige complexiteit zijn daar zo’n beetje norm. Het Zweedse bedrijf belooft ‘the best-in-class user experience for online consumer financing’, geoptimaliseerd voor mobile commerce en automatisch beschikbaar voor klanten van Klarna Checkout. Merchants die dat niet zijn kunnen de nieuwe service ook los aanbieden, via de API, als ze draaien op een van de genoemde platformen.

In beeld
Hieronder is gevisualiseerd hoe het werkt in een webwinkel:

Na deze eerste transactie (tegen een standaardrente van 0,99 dollarcent voor afbetaling in zes maanden) kan een kind de was doen: ‘The second purchase is a one tap experience.’

Bankvergunning
Klarna wordt momenteel gewaardeerd op 2,25 miljard dollar en het bedrijf is winstgevend. Met consumer financing - gespreid betalen is in ons land al enkele jaren beschikbaar - zou het zijn impact op de Amerikaanse markt willen vergroten volgens Techcrunch. Klarna beschikt over een Europese bankvergunning, voor de VS zou een complete bankovername worden overwogen.