Twinkle | Digital Commerce

Wouter Kolk vertrekt bij Ahold Delhaize

2024-03-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Wouter Kolk, ceo van Ahold Delhaize in Europa en Indonesië, vertrekt aan het einde van het jaar. Het is nog niet bekend wie hem opvolgt.

Kolk begon in 1991 bij Ahold Delhaize en had sindsdien verschillende managementfuncties bij Ahold Delhaize of diens dochterbedrijven. Tussentijds was hij nog zes jaar ceo bij WE Fashion. In 2013 kwam hij terug bij Ahold Delhaize als Executive Vice President Specialty Stores and New Markets bij Albert Heijn. Enkele jaren later werd hij benoemd tot ceo van de supermarkt. In januari 2018 trad hij toe tot de management board van Ahold Delhaize als ceo van de Europese en Indonesische tak.

‘Na zorgvuldige afweging heb ik besloten Ahold Delhaize te verlaten’, stelt Kolk. ‘Ik heb altijd van dit bedrijf, de mensen en het bedrijf gehouden, en heb het grootste deel van mijn carrière bij Ahold Delhaize en zijn merken doorgebracht, maar ik ben op een punt in mijn carrière waar ik het gevoel heb dat ik ook mijn leiderschap, passie en ervaring kan inbrengen naar een leven bij een ander bedrijf. Omdat ik onlangs ben genomineerd voor een benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen van AkzoNobel, kijk ik ernaar uit om mijn horizon op het uitvoerende en niet-uitvoerende vlak verder te verbreden.’