Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn heeft moeite met Allerhande Kookt

2020-02-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Het dark kitchen-concept Allerhande Kookt, dat vorig jaar door supermarkt Albert Heijn werd gelanceerd, kent een stroeve start.

Met Allerhande Kookt worden populaire gerechten uit het gelijknamige receptenmagazine klaargemaakt en door vervoerders Deliveroo en Thuisbezorgd.nl bij klanten in delen van Amsterdam thuisbezorgd. Maar volgens Wouter Kolk, ceo van Ahold Delhaize Europa en Indonesië blijkt dat lastiger dan verwacht, zegt hij in gesprek met DPG Media. ‘Het probleem is dat je iets moet koken wat ook kan reizen. Het moet 30 tot 40 minuten goed blijven, zoals pizza en babi pangang.’ De gerechten die door de dark kitchen van Albert Heijn worden gemaakt, blijken daarom ‘een uitdaging’. Kolk: ‘We neigen nu naar producten als Flammkuchen en zelfgemaakte sushi, maar dat is nu eigenlijk net niet de bedoeling.’

Albert Heijn gaf vorig jaar bij de lancering aan in eerste instantie alleen op de regio Amsterdam de richten. Bij succes wordt de dienst wel uitgebreid. Maar dat is afhankelijk van de behoefte per regio, liet een woordvoerder toen weten. Eerder wist Distrifood nog te melden dat de dienst op piekmomenten, door een tekort aan bezorgers, niet altijd beschikbaar was.