Twinkle | Digital Commerce

Mogelijke koper voor Britse tak van The Body Shop

2024-02-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Weer een nieuw puzzelstukje in het verhaal over de noodlijdende cosmeticaketen. Naar het schijnt overweegt de Britse warenhuisketen Next een deel van The Body Shop te willen kopen.

Volgens Sky News heeft de warenhuisketen contact opgenomen met FRP Advisory, dat aangesteld is om de insolventie van The Body Shop in het Verenigd Koninkrijk af te handelen. Deze week kondigde FRP de sluiting aan van bijna de helft van de 198 Britse winkels, waarvan er zeven onmiddellijk moest sluiten. Aangenomen wordt dat Next de cosmeticaketen al een tijdje in de gaten houdt. Een obstakel voor een deal met The Body Shop kan liggen in het feit dat het merk en de intellectuele eigendomsrechten geen deel uitmaken van het administratieproces. Daarnaast hebben de bewindvoerders de voorkeur voor een conventionele veiling. Volgens Sky News zal FRP naar verwachting binnen enkele weken beslissen of er een veiling zal worden gelanceerd, waarbij een verkoop van het geherstructureerde bedrijf in zijn nieuwe vorm terug aan Aurelius ook tot de mogelijkheden behoort.

In het Verenigd Koninkrijk vroeg The Body Shop halverwege deze maand uitstel van betaling aan. Duitsland volgde daarna snel. Vorige week kwam naar buiten dan het Duitse fonds Alma24 de activiteiten in België, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk over blijkt te nemen. Wat er met de Nederlandse en Franse tak gaat gebeuren is echter nog onbekend.