Twinkle | Digital Commerce

Lot Nederlandse tak van The Body Shop nog steeds onzeker

2024-02-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:21

Er vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek binnen het verhaal over The Body Shop. Het Duitse fonds Alma24 blijkt de activiteiten in België, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk over te nemen. Wat er met de Nederlandse en Franse tak gaat gebeuren is echter nog onbekend.

Het ‘internationale familiekantoor’ waar eerder over gesproken werd, blijkt volgen RetailDetail Alma24 te zijn, een Duits fonds waarvan de beheerder nauwe banden heeft met Aurelius Group, die sinds november vorig jaar eigenaar is van de keten. In plaats van het aangegeven merendeel, neemt Alma24 slechts vier Europese markten over. Net zoals in Duitsland zoekt de keten in die landen eerst schuldbescherming: ook in België en Luxemburg zou The Body Shop onder curatele zijn geplaatst. Wellicht volgt er een grondige sanering.

Onder andere in Frankrijk en Nederland is het Alma24 niet gelukt om tot een overname te komen. Er is nog geen sprake van insolventie, maar de retailer zou geen leveringen meer krijgen van het failliete Britse moederbedrijf. Mede daardoor zou The Body Shop zijn webshop noodgedwongen offline hebben gehaald. Debby van Enter, woordvoerster van The Body Shop Benelux vertelde aan RTL Z: ‘De webshop is in onderhoud, die hopen wij zo snel mogelijk weer online te krijgen. Voor onze Nederlandse winkels hebben de ontwikkelingen in Engeland geen gevolgen; die zijn gewoon open.’ Of de online sluiting komt door de financiële problemen van het moederbedrijf en wat de gevolgen daarvan voor de Nederlandse winkels zullen zijn, kan zij niet zeggen.