Twinkle | Digital Commerce

Babboe roept bakfietsmodellen terug

2024-02-27
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Online bakfietsenaanbieder Babboe roept verschillende modellen terug. Het gaat om de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E. Eigenaren krijgen een vervanging of alternatief.

Enkele weken geleden maakte het bedrijf bekend tijdelijk te stoppen met de verkoop van zijn bakfietsen, na tussenkomst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Fietsen van Babboe zouden veelvuldig stuk gaan en een gevaar vormen.

Destijds werd ook bekend dat Babboe een terugroepactie voor bepaalde modellen voorbereidde. De aanbieder kan de veiligheid van eerder genoemde modellen niet meer garanderen. Eigenaren krijgen naast een vervanging of ‘ander passend alternatief’ ook een compensatie voor de overlast.

Directeur Gerard Feenema van Babboe: ‘Wij begrijpen de zorgen en het ongemak voor onze klanten. We bieden onze excuses aan alle klanten aan en we streven ernaar om de terugroepactie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast zijn we in gesprek met de Nederlandse autoriteiten en hopen zo snel mogelijk informatie te kunnen verstrekken over onze andere bakfietsmodellen.’

Babboe adviseert de overige fietsmodellen voorlopig niet te gebruiken. Een volledige lijst van die modellen is hier te vinden.