Twinkle | Digital Commerce

Billink haalt 29,5 miljoen euro op

2024-01-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Achteraf betaaloplossing Billink heeft een bedrag van 29,5 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf zich richten op de grootste webshops, waar het de slagkracht kan bieden die nodig is om achteraf betalen mogelijk te maken.

Inmiddels telt Billink ruim 3.000 aangesloten webwinkels en drie miljoen gebruikers. Met de investering wil het bedrijf dat gaan uitbreiden, en wordt dus meer ingezet op grotere webshops. ‘We onderscheiden ons doordat we een “local hero” zijn’, zegt Frank Waagmeester, ceo van Billink. ‘We zijn al ruim een decennium actief in de betaalmarkt in de Benelux en begrijpen de uitdagingen van onze webshophouders. Dat zien we terug in onder andere een hoge klantretentie en -tevredenheidsscore en een Trustpilot score van 4,7, de hoogste in de markt. Met dit mooie fundament zijn we klaar om de volgende stap te zetten.’

Naast uitbreiding van het aantal klanten wil Billink ook meer gaan inzetten op de Duitse markt. Ook wordt geïnvesteerd in innovatie en klantgerichtheid. Het kapitaal, waarvan 4,5 miljoen euro direct is toegezegd, komt van de Duitse Varengold Bank.